31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Motorist blizu Ročinja trčil v divjad

Piše: C. R.

Včeraj, 28. septembra ob 18.03 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči blizu naselja Ročinj (Občina Kanal ob Soči), kjer je voznik motornega kolesa trčil v divjad (srna). Ugotovljeno je bilo, da je 51–letni motorist peljal po glavni cesti iz Kanala proti Ročinju. Ko je pripeljal blizu naselja Ročinj mu je na ravnem delu ceste z njegove desne strani preko kovinske varovalne ograje pred motorno kolo skočila omenjena divjad. Motorist je v divjad trčil s prednjim delom motornega kolesa, po trku z divjadjo pa je padel po vozišču, nato pa pod kovinsko zaščitno ograjo desno izven vozišča na travnato brežino, kjer je tudi predvidoma lažje poškodovan obležal. Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policistom Postaje prometne policije Nova Gorica in reševalcem so na kraju pomoč nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Tudi kolesa kradejo, mar ne?

Danes, 29. septembra zjutraj, so bili policisti obveščeni o tatvini moškega kolesa, črne barve, znamke Botecchia na območju Nove Gorice. S tem dejanjem je neznani storilec lastnika kolesa oškodoval za približno 300 evrov. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Šel na sprehod in nerodno padel

Včeraj, 28. septembra v večernih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je v okolici vasi Potoki (Občina Kobarid) poškodovala starejša oseba. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 74-letnemu moškemu med sprehodom po gozdnih poteh v okolici omenjenega naselja zdrsnilo nekaj metrov po brežini pod gozdno pot. Kasneje so bili na kraj dogodka s strani pristojne službe napoteni gorski reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanega moškega oskrbeli in ga zatem predali reševalcem NMP ZD Tolmin. Po prvi pomoči v zdravstvenem domu je bil poškodovanec napoten v domačo oskrbo.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine