-1.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Moški se utopil in izgubil življenje

Piše: C. R.

Včeraj, 16. avgusta 2021, so se zgodile številne nesreče iz različnih področij. 

Ob 11.18 si je med Loško Koritnico in Mangartom, občina Bovec, lovec poškodoval koleno. Posredovala je dežurna ekipa Gorske reševalne službe (GRS) Brnik, helikopter Slovenske Vojske (SV) in gorski reševalci GRS Bovec. Poškodovanca so prepeljali do letališča v Bovcu, kjer ga je oskrbela in prevzela ekipa Nujne medicinske pomoči (NMP) Tolmin.

Ob 13.40 se je na poti na Celjsko kočo pri naselju Pečovnik v občini Celje poškodovala pohodnica. Reševalci NMP so jo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnico (SB) Celje.

Ob 12.12 je prišlo do delovne nesreče v kraju Laznica v občini Cerkno, v kateri je delavec padel s strehe pri montaži sončnih panelov. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cerkno so nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi in prenosu poškodovanca do helikopterja Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) Slovenske vojske, s katerim so ga prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Ob 19.58 je v kraju Kostrevnica v občini Zagorje ob Savi prišlo do delovne nesreče, v kateri so na delavca padle iverne plošče. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Trbovlje in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Trbovlje.

Ob 15.16 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletel v Brežice, od koder je iz tamkajšnje bolnišnice v UKC Ljubljana prepeljal obolelo osebo.

Ob 23.00 je v Tomšičevi ulici v Kopru občan zdrsnil v kanal in se poškodoval. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper so ga iznesli iz kanala in ga predali v nadaljnjo oskrbo izolskim reševalcem.

Ob 11.37 je na poti na Planino pri Jezeru, občna Bohinj, omagal starejši planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga na kraju oskrbeli in prenesli do Dednega polja, kjer ga je prevzela dežurna ekipa GRS s posadko helikopterja Slovenske vojske in ga prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 16.59 so na plaži Dva topola, občina Izola, iz morja potegnili utopljenca. Reševalec iz vode ga je oživljal do prihoda reševalcev NMP. Kljub hitri pomoči je izgubil življenje. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 8.04 se je na območju Valdoltre v občini Ankaran pričela iskalna akcija pogrešane osebe. V akciji iskanja so poleg policije sodelovali tudi vodniki reševalnih psov Kinološke zveze in Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. Ob 11.57 so pogrešano osebo našli.

Ob 15.39 sta na cesti na Boharini, občina Zreče, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so jo oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico.

Ob 8.34 je na mengeški obvoznici v prvem krožišču od Loke proti Mengšu padel motorist. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega.

Ob 10.06 sta na Podutiški cesti v Ljubljani trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine. Eno osebo so na kraju pregledali in oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 16.15 sta na regionalni cesti Škofljica–Rašica v občini Škofljica trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana, PGD Želimlje in Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih ter policistom nudili pomoč pri usmerjanju prometa. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.16 sta v naselju Leskovica pri Šmartnem, občina Šmartno pri Litiji trčila voznika osebnih vozil, pri čemer je eno vozilo zagorelo. Do prihoda gasilcev so požar na vozilih omejili udeleženci. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih, nudili pomoč vlečni službi ter pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, katerima so do prihoda reševalcev NMP Litija pomoč nudili gasilci.

Ob 16.24 sta v Godiču občina Kamnik trčila dva kolesarja in se pri tem poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet in nudili pomoč pri ogledu kraja nesreče. Reševalci NMP Kamnik so eno osebo pregledali na kraju, drugo pa so odpeljali v Zdravstveni dom (ZD) Kamnik na nadaljnji pregled.

Ob 15.51 se je na Mariborski cesti v Benediktu zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGD Benedikt, Gornja Radgona in JZ GB Maribor, ki so iz vozila s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo in pomagali pri oskrbi druge poškodovane osebe. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Obe poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 16.40 je motorist NMP Maribor pri posredovanju na Mariborskem Pohorju obtičal na skalnatem predelu ceste. Gasilci JZ GB Maribor so mu pomagali pri manevriranju in spustu v dolino.

Ob 8.11 je na cesti pri naselju Cankova prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Poškodovana je bila ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Murska Sobota in počistili cestišče.

Ob 15.28 je na cesti Bovec–Čezsoča, občina Bovec, kombi zdrsnil s ceste in pri tem nasedel. Gasilci PGD Bovec so s tehničnim posegom vozilo dvignili in povlekli na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.12 sta se v Črmošnjicah pri Stopičah, občina Novo mesto, oplazili osebni vozili, pri čemer se je eno prevrnilo in obstalo na kolesih. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečene osebe ter izmenično usmerjali promet do prihoda policistov. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.08 je na avtocesti Novo mesto–Ljubljana, pri priključku Novo mesto zahod, v smeri proti Ljubljani, osebno vozilo trčilo v zadnji del tovornega vozila. V osebnem vozilu sta bili dve osebi, ki sta umrli na kraju. Gasilci GRC novo mesto so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom odprli osebno vozilo. Po opravljenem policijskem postopku so dvignili tovorno in izvlekli zagozdeno osebno vozilo. Za poškodovanega psa v osebnem vozilu so poskrbeli delavci zavetišča. Uslužbenci Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS-a) so uredili prometno signalizacijo in počistili posledice nesreče. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.

Ob 2.15 je v naselju Nova vasi pri Ptuju, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz avtomobila in jo predali reševalcem NMP Ptuj ter razsvetljevali kraj dogodka in izvlekli vozilo iz jarka.

Ob 17.45 je na cesti Cirkulane–Pristava v občini Cirkulane osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj in Cirkulane so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in počistili iztekle motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Ptuj prepeljali v bolnišnico.

Ob 20.31 je na Cesti prvih borcev v Brežicah iz avtodvigala iztekalo hidravlično olje. Gasilci PGE Krško so preprečili iztek olja v jašek, z vpojnimi sredstvi posuli cestišče in parkirišče na površini 25 m2 in ga očistili.

Ob 18.30 se je v krožišču na Štajerski cesti v Ljubljani iz neznanega razloga razlilo motorno olje po cestišču. Gasilci GB Ljubljana so posuli izteklo olje z vpojnimi sredstvi in začasno sanirali cestišče.

Ob 10.44 je bila na Ločki cesti v Črnomlju po cestišču razlita gnojevka. Dežurni delavci CP Črnomelj so postavili prometno signalizacijo, gasilci PGD Črnomelj pa sprali cestišče v dolžini okoli 250 metrov.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine