21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Moški, ki je ugrabil avtobus LPP, je uro prej skušal ugrabiti Arrivin avtobus proti Bledu

Ugrabitelj avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) je eno uro prej skušal ugrabiti avtobus podjetva Arriva, ki je vozil proti Bledu. Potem ko je vozilo zapeljalo iz avtobusnega postajališča, je moški z izvijačem začel groziti potnikom in šoferju, poroča portal 24UR (TUKAJ).

Avtobus je ustavil v Tivoliju, očividec pa je za 24Ur povedal: »Neka ženska se je zadrla ’vsi dol, un tip’. Tudi sam sem vstal iz sedeža in se napotil proti izhodu. Še preden sem izstopil, smo se že peljali naprej. Opazil sem, da je izstopil tudi možakar z izvijačem v roki. Nič mi ni bilo jasno. Kasneje smo se ustavili na Petrolu na Celovški ceti, kjer smo čakali policijo.«

Policijska uprava Ljubljana je o sinočnjem dogodku sporočila:

“Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj zvečer nakaj pred 21. uro obveščena o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov LPP v Ljubljani. 48-letni Kranjčan je v Centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami  in nevarnim predmetom prisilil,  da ga je odpeljal proti avtocesti. V  tem času je bilo na avtobusu nakaj potnikov. O dogajanju na avtobusu je bila policija obveščena s strani enega od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Z uporabo prisilnih sredstev ( sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema  in plinskim razpršilcem ) je bil osumljenec izven avtobusa obvladan. V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl. O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja.”

Sicer je na družbenem omrežju eden od uporabnikov zapisal: “Ne vem, ali ste že bili obveščeni, a za vsak primer. Po središču LJ je danes hodil neuravnovešen moški in se drl. To bi še šlo, a je tudi fizično napadal mimoidoče in med drugim v predel trebuha udaril mojo mamo. Mislim, da bi bilo takšne treba umakniti z ulice.”

Po nekaterih informacijah naj ne bi šlo za ugrabitev, ampak naj bi moški na avtobusu samo razgrajal in grozil potnikom in vozniku.

Videoposnetek policijske akcije ob ugrabitvi avtobusa LPP si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine