7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Močan veter težave povzročal predvsem na severovzhodu države – poškodovanih tudi več streh in podrtih več dreves

Agencija RS za okolje (Arso) tudi za danes opozarja, da bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 kilometrov na uro. Veter je v sredo popoldne največ težav in škode povzročil na širšem mariborskem območju, predvsem je odkrival strehe in podiral drevesa.

 

Vodja regijskega centra za obveščanje Maribor Dejan Kosi je za STA povedal, da se razmere trenutno umirjajo. “Do 8. ure smo imeli še veliko prijav občanov. Po napovedih pričakujem, da se bo veter okoli desetih ponovil in trajal nekje do štirih popoldne. Povečali smo ekipo, tako da smo na ponoven veter pripravljeni. Veliko je bilo odkritih streh in podrtih dreves, o škodi pa ne morem še govoriti,” je pojasnil.

Na Šobru so se zaradi neurja podrli drogovi električne napeljave, pri čemer so zagoreli. Dežurni delavec elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci pa so drogove pogasili. Na Pekrski cesti v Mariboru je močan veter na objektu distributerja električne energije odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico.

V Zgornjem Prebukovju v občini Slovenska Bistrica je drevo padlo na električne kable in obviselo nad cesto, poroča center za obveščanje.

Na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji je še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja, so spomnili na Arsu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine