18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Mnogi slovenski in tuji vozniki po epidemiji zelo “pogumni”: pijani in drogirani za volan! Enemu od njih zasegli že 23 avtomobilov!

Včeraj,  26.  maja  ob 20.32 uri so policisti v Idriji ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat  je  pokazal,  da  je  bil  voznik pod vplivom alkohola,  vendar  se  voznik  z  rezultatom preizkusa alkoholiziranosti ni strinjal,  zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku  je  bila  prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na hitri cesti na območju Šempasa so včeraj dopoldne iz prometa izločili 33-letnega italijanskega voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. V
nadaljevanju  postopka so  odredili  hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom pod   vplivom   prepovedanih   drog,   psihoaktivnih   zdravil   in  drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat  odrejenega  hitrega  testa je bil pozitiven (sum prepovedane droge kokain),   zato  so  mu  policisti  odredili  strokovni  pregled  v zdravstveni  ustanovi,  ki  pa  ga  je italijanski voznik odločno odklonil. Policisti  so  mu  prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  zoper  tujega  voznika  je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, 26. maja nekaj pred 17. uro, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Bukovici obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, ki se je zgodila   zaradi  nepravilne  strani  vožnje  62-letnega  voznika  osebnega avtomobila.  Slednji je vozil iz Bilj proti Bukovici in v omenjenem naselju nenadoma  zaradi  vožnje preveč desno zapeljal v betonski propust in nato v jarek, kjer je vozilo obstalo. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. V    nadaljevanju    postopka    so    mu   policisti   odredili   preizkus alkoholiziranosti,  ki  pa  ga  je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana  nadaljnja  vožnja  in  začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

O dokaj bizarnem primeru poročajo iz osrednje Slovenije. Policisti  so  včeraj v Grosuplju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo,  v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Prometno nesrečo je  zaradi  nepravilnega  vključevanja  v promet povzročil 38-letni voznik. Vozil  je  neregistrirano  vozilo,  na  katerem  je  imel nameščene ukradene registrske  tablice.  V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za večkratnega kršitelja   cestno  prometnih  predpisov,  ki  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Slednjemu  je  bilo v zadnjih štirih  letih v različnih postopkih zaseženih kar  22 osebnih avtomobilov. Tudi v tem primeru so policisti vozilo zasegli in  bo  zoper  njega podan obodolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi  kršitev cestno prometnih predpisov. Prav tako policisti nadaljujejo z  zbiranjem  obvestil  zaradi  sumov  kaznivega  dejanja  tatvine,  o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Čez  vikend  in  v  tem  tednu  ugotovljenih  več  hujših  cestno prometnih prekrškov, predvsem prekoračitev hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola Preko  vikenda  in  v  tem  tednu  so  ljubljanski prometni policisti poleg voznika,  ki  je  vozil  po  avtocesti   s  hitrostjo  272km/h,  o čemer smo poročali v ponedeljek, ugotovili še več prekoračitev hitrosti na avtocesti, kjer  so  vozniki  vozili  več  kot 200 km/h. Na avtocesti med Domžalami in Ljubljano  so  tako  poleg  voznika,  ki  je  vozil  s 272 km/h, zaznali še prekoračitve  hitrosti  kjer  so  vozniki vozili z 202, 205 in 209 km/h, na dolenjski avtocesti pa voznika, ki je vozil z 202 km/h. Poleg tega so imeli v  postopku  voznika,  ki  je  po štajerski avtocesti vozil 197 km/h in  je vozil  pod  vplivom  alkohola,  saj  je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal  0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Predpisana globa za omenjene prekoračitve hitrosti je 1200 eur in stranska sankcija 9 kazenskih točk, za vožnjo  pod  vplivom  alkohola  pa  goloba  500  eur in stranska sankcija 5 kazenskih točk.

Včeraj  so  ljubljanski policisti ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti  pokazal  0.75  mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kočevski policisti  so na regionalni cesti med Ribnico in Kočevjem ustavili voznika, ki  je  izven  naselja  vozil  s  hitrostjo  160km/h. Obema je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj popoldne so policisti v Seči zasegli osebni avto Audi A3, ker voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, kasneje pa drugemu vozniku še moped v Luciji, saj je izredni tehnični pregled pokazal, da je predelan. Ob 20. uri so policisti v Dilcah pri postojni ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog. V Pradah so ob 22. uri ustavili 57-letnega voznika tovornega vozila iz Kopra. V postopku so mu zasegli 3 g prepovedane droge konoplje, opravljen hitri test je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled v SBI. Po prejeti analizi sledi ustrezen ukrep.
 
Metliški policisti so popoldne v Dragomlji vasi ustavljali osebni avtomobil, ki ni upošteval modre luči in sirene ter policistom bežal. Za 35-letnega voznika, sicer znanca policije (v zadnjih letih so ga že triintridesetkrat obravnavali zaradi različnih prekrškov iz področja prometne varnosti), ki se je postopku želel ogniti z vožnjo po gozdni cesti, bodo predlagali uvedbo postopka o prekršku: ker je vozil neregistriran avto brez vozniškega dovoljenja, ker so bile na avtu tablice drugega vozila, ker avto ni bil zavarovan, ker ni upošteval znakov policistov, za povrhu pa je v vozilu umanjkala tudi obvezna oprema. Policisti so avtomobil zasegli in odpeljali.

Podobno se je zgodilo tudi 21-letnemu vozniku , ki so ga ustavljali v Hrastu pri Jugorju. Voznik najprej ni hotel ustaviti na znake policistov, ko pa so ga uspeli ustaviti so ugotovili, kaj je bil verjetni razlog, da se mu je mudilo naprej: vozil je neregistriran avto brez tablic in brez vozniškega dovoljenja. Tudi za njega bodo uvedli postopek o prekršku, še prej pa so mu zasegli avtomobil.

Novomeški policisti so zaradi nezanesljive vožnje na Otočcu kontrolirali 28-letnega voznika, za katerega se je izkazalo, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. To sicer ni bil razlog nezanesljive vožnje, saj so mu nadalje policisti odredili še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,23 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Avtomobil so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

Prometni policisti so na avtocesti A2, Ljubljana – Obrežje, na Drnovem, ustavili tovorno vozilo mariborskega podjetja, ker naj bi mu iztekalo gorivo. Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik nekaj kilometrov prej na počivališču natočil poln rezervoar goriva in je višek med vožnjo občasno brizgnil po vozišču. Nadalje so še ugotovili, da ima voznik 0,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku (po predpisih alkohola ne bi smeli biti prisotnega), zato so mu za 24 ur začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zanj in njegovega delodajalca bodo uvedli še postopek o prekršku zaradi neupoštevanja časov predpisanih počitkov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine