3 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Mladoletniku zasegli imitacijo puške, s katero se je sprehajal na javnem kraju

Piše: C. R.

Kranjski  policisti so minuli vikend mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske  puške.  Mladoletnika s puško je opazila policijska patrulja, ko je  z  njo  hodil  na javnem kraju. Oprto je imel na sebe, s cevjo obrnjeno proti tlom. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik pa ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu.

Zakon  o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo  takih  in  drugih  različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost. Različne imitacije, airsoft orožje, plinske pištole ipd. so take  vrste  predmeti,  ki  so  jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih,  bodisi zaradi razkazovanja, bodisi zaradi groženj drugim. Glede na to,  da  so  ti  predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani  tudi  zakonski  pogoji  za  uporabo  najhujših  prisilnih  sredstev policistov, ki so intervenirali. Zato so taka ravnanja prepovedana.

O dogodku so policisti seznanili tudi starše mladoletnika, airsoft puško pa so  mu  zasegli. Pristojnemu sodišču bodo predlagali odvzem predmeta. Globa za prekršek znaša 208.65 eurov.

Vir: PU Kranj

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine