8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Mladoletnika vlamljala v avtomate in prostostoječe blagajne

Policisti Policijske postaje Maribor I so 4. 2. 2020, na podlagi predhodno zbranih obvestil in dokazov, odvzeli prostost in pridržali dva mladoletna osumljenca, stara 16 in 17 let z območja Maribora. Utemeljeno ju sumijo storitve večih kaznivih dejanj vlomov v avtomate in prostostoječe blagajne, storjene na območju mesta Maribor, v času med 30. 10. in 26. 12. 2019.

Pri   nadaljnjem  zbiranju  obvestil  so  ugotovili,  da  sta  osumljena  v sostorilstvu  še  z enim mladoletnim osumljencem, v navedenem času izvršila več  kaznivih  dejanj vlomov in tatvin na območju mesta Maribor. Tako so na območju  Policijske  postaje  Maribor  I izvršili vlom v blagajno recepcije hotela,  vlomili  v  avtomat za tople napitke iz katerega so odtujili denar ter dvakrat vlomili v avtomat s pijačami.

Izvršili so tudi dve tatvini električnih skirojev iz preddverja enega izmed hotelov,  za kar bodo policisti Policijske postaje Maribor I, zoper vse tri mladoletne  storilce  podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Skupno jih bodo ovadili zaradi suma storitve 13 kaznih dejanj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine