12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Mladoletnika divjala z avtom, prijeli so ju šele s psi

Nekaj pred dvanajsto uro so policisti opazili sumljivo vozilo z nameščenimi preizkusnimi tablicami in ga začeli ustavljati a se voznik na sireno in modre luči ni odzival in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo iz Novega mesta proti Srebrničam.

Tam je obrnil in z divjo in nevarno vožnjo vozil proti Brodu, tam zavil proti osnovni šoli Drska, nato pa zapeljal na travnik. Voznika in njegovega sopotnika so prijeli policisti – vodniki službenih psov v gozdu v Mrzli Dolini. Ugotovili so, da gre za dva 17-letnika, oba iz Kočevja. Privedli so ju na policijsko postajo in obvestili starše, ki so ju prišli iskat. Voznik je imel v izdihanem zraku nekaj malega alkohola, odredili so mu še strokovni pregled. Avto, s katerim je divjal, so zasegli. O dogodku so obvestili tudi dežurno državno tožilko.

Voznika, ki je nevarno prehiteval (v »škarje«), prevozil rdečo luč na semaforju in storil še več drugih prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa in s takšno vožnjo večkrat ogrozil druge udeležence v prometu, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje po 1. odstavku 324. člena kazenskega zakonika.

Zadnje novice

Sorodne vsebine