18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Mladi voznik po pomoči ob požaru tovornjaka pristal v bolnišnici

Sredin večerni izbruh ognja na tovornem vozilu na pomurski avtocesti pri Cerkvenjaku se je nesrečno končal za 18-letnika, ki je želel pomagati. Potem ko je s prižganimi vsemi štirimi smerniki ustavil za madžarskim tovornjakom, je v njegov avtomobil trčil 31-letni voznik, tako da je mladeniča stisnilo k ograji. Na srečo je bil le lažje poškodovan.

 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je do požara na zadnji desni pnevmatiki priklopnika, ki ga je vozil 41-letni madžarski voznik, prišlo malo po 19. uri. Voznik je moral ustaviti na desnem prometnem pasu v smeri proti Mariboru, saj na tem delu avtoceste ni odstavnih pasov. Ker se je požar začel širiti na tovor, je takoj pričel z gašenjem.

Za njim se je pripeljal 18-letnik, ki je na vozilu vklopil vse štiri smernike in se ustavil za tovornjakom. Izstopil je iz avtomobila in želel iz prtljažnika vzeti varnostni trikotnik ter z njim zavarovati kraj požara. Takrat je z neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal še 31-letni voznik in s prednjim delom svojega trčil v zadnji del ustavljenega avtomobila.

Slednjega je odbilo v desno in naprej, tako da je ob desni strani ob varnostno ograjo stisnil 18-letnika, s prednjim delom pa je nato trčil še v zadnji del gorečega priklopnika. Mladi voznik se je v nesreči lažje poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Požar so pogasili gasilci, na vozilu in tovoru pa je nastalo za okoli 5000 evrov materialne škode.

Policisti so prehitremu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog, o požaru pa bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine