14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Mladi traktorist se je zakadil v policista

Piše: C. R. 
Da je poklic policista, tudi če kontrolira promet, lahko zelo tvegan, dokazuje tudi sinočnji primer. 
V naselju Stranska vas (PU Novo mesto) so policisti opravili nadzor prometa in med drugim ustavili traktor. Očitno se je njegov 21-letni voznik krepko zamudil pri kmetijskem opravilu, še bolj verjetno, da je na samem kraju imel likof, kjer ni manjkalo opojnih pijač. Ko so ga kontrolirali, se je izkazalo ne samo, da mladi kmetovalec nima vozniškega dovoljenja, ampak je tudi kazal znake opitosti. Preizkusa alkoholiziranosti seveda ni opravil pravilno, prav tako je odklonil tudi strokovni pregled.
Možem postave seveda ni preostalo drugega kot zaseg traktorja, takrat pa se je traktorist razburil. Očitno je bil kljub maliganom zelo okreten rokoborec, saj je najprej enega policista brcnil (in pri tem zelo dobro nameril), drugega pa ugriznil v roko. Vročekrvneža sta zato policista strokovno obdelala in ga vklenila, saj je obstajala nevarnost, da bi povzročil še kakšno hujšo poškodbo. Odpeljali so ga na hlajenje v prostore za pridržanje, vendar je tudi tam razgrajal, že med prevozom pa je povzročil poškodbo na službenem vozilu. Lažje poškodovana sta tudi policista, ki sta ga obravnavala.
Bo pa ta dogodek vročekrvnega traktorista hudo udaril, saj ga čakajo denarne kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter brez vozniške. Zaradi napada na uradno osebo pa ga čaka tudi kazenska ovadba, njegov primer bodo prevzeli kriminalisti. To pa tudi pomeni, da ga lahko dočaka tudi začasno bivanje v “čuzi”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine