13.5 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Mladi razgretež skozi naselje kar s 116 kilometri na uro, koroški veseljak pa napihal skoraj dva promila!

Piše: C. R.

“Na območju Prevalj smo včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, slovenskega državljana, s stalnim bivališčem v Republiki Avstriji,  ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil 116 km/h,” sporočajo iz PU Celje.

24-letnega voznika so z obdolžilnim predlogom privedli  v takojšnji postopek k preiskovalni
sodnici.  Poleg stroškov postopka ga je doletelo 1.200 evrov globe in 18 kazenskih točk, to pa pomeni, da bo moral mladi razgretež, ki si je po slovenskih cestah dal duška (ker v Avstriji pač ne sme), krepko seči v žep, prav tako pa je ostal tudi brez vozniškega dovoljenja.

Na območju Dramelj pa so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligramov alkohola v krvi oziroma dobrih 1,8 promila alkohola v krvi. Seveda sledi obdolžilni predlog, pa tudi 18 kazenskih točk in 1200 evrov kazni.

“Na območju Policijske uprave Celje skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu smo obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani,  polovica je imela več kot 1,5 promila alkohola v krvi, eden je imel  celo dva promila alkohola v krvi,” sporočajo iz PU Celje.

Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. “Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev,” še sporočajo in dodajajo, da v zadnjem obdobju beležijo tudi vse več zaseženih vozil zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Samo v zadnjem tednu so jih policisti PU Celje zasegli šestnajst.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine