2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Migrantski val se krepi, tihotapci znova divjali po avtocesti

Piše: C. R.

Migranti še naprej prihajajo v Slovenijo. Ljubljanska policijska uprava beleži dva primera nedovoljenega prehoda meje, PU Koper pa devet. Rekord je znova padel v Posavju, pri čemer je treba spomniti, da je zaradi vratolomnih voženj tihotapcev, ki bežijo pred policijo, dolenjska avtocesta postala še posebej nevarna za udeležence v prometu. 

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jereslavec) izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 14 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Turčije, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Kitajske, dva državljana Konga, državljana Kube, državljana Libije in državljana Alžirije. Na območju PP Krško (Črneča vas) so prijeli pet državljanov Afganistana in na območju PP Črnomelj (Stara Lipa) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Včeraj nekaj pred 15. uro so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.  Prav tako na Obrežju so nekaj po 13. uri ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 530 poljskih registrskih oznak. 19-letni državljan Ukrajine je v avtomobilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Okoli 23. ure so na avtocesti pri Obrežju zaradi suma tihotapstva ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW poljski registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo z veliko hitrostjo, zapeljal z avtoceste in vozil proti Vihram. Zaradi neupoštevanja znakov, s katerimi so ga ustavljali, so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Na kraju so prijeli sopotnika, državljana Turčije in 22-letnega voznika, prav tako iz Turčije, ki je poskušal peš pobegniti. Ugotovljeno je bilo, da prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca sta prevažala v prtljažniku BMW-ja.

Nekaj pred 6. uro so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat stilo slovaških registrskih oznak. Državljan Pakistana je prevažal pet državljanov Turčije in dva državljana Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, kih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.Včeraj dopoldan so policisti PU Koper v Podgorju pri Črnem kalu ustavili voznika osebnega avtomobila Kia Sportage, poljske registracije, ki ga je vozil 30-letni državljan Gruzije. V vozilu je bilo še 9 državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi postopki še potekajo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine