20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Migrant iz Tunizije v Ljubljani zaloten pri drzni tatvini, k sreči sta ga oškodovanki obvladali

Piše: C. R. 

Ljubljanski policisti so bili včeraj obveščeni  o drzni tatvini ki je bila izvršena popoldne na območju Most.

Neznana storilca sta, med tem ko sta bila oškodovanca na vrtu, skozi odklenjena vrata vstopila v hišo in pregledala notranjost. Odtujila sta zlatnino in denar in tako lastnika oškodovala za nekaj sto evrov. Pri izhodu iz hiše ju je zalotil eden izmed oškodovancev, osumljenca pa sta peš zbežala.  Opis storilcev: moška stara okoli 25 let, visoka okoli 180 cm, oblečena v kratke svetlejše modre hlače, nosila sta kapi s šiltom ter nahrbtnika.

V petek so bili obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 13.30 na območju Viča. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Ki jih seveda ni bilo. Drug storilec je med pogovorom iz hiše odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z avtom znamke Toyota, karavan izvedbe, sive barve, opis storilca: moški star okoli 30 let, visok okoli 180 cm, močnejše postave, oblečen v rjava oblačila in kapo s šiltom. Policisti glede okoliščin kaznivih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

So pa enega dolgoprsteža možje v modrem tudi prijeli. V petek popoldne so bili namreč na policiji obveščeni, da je varnostnik na območju centra Ljubljane zadržal osumljenca poskusa drznih tatvin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 29-letni osumljenec v obeh primerih zamotil oškodovanki s pogovorom, med tem pa jima je odtujil mobilna telefona. Oškodovanki sta to zaznali in mu tatvino preprečili ter mu že odtujene predmete odvzeli. Osumljencu, državljanu Tunizije, je bila odvzeta prostost in bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku. “Občanom in varnostniku se zahvaljujemo za njihovo pozornost in nadaljnje ravnanje, ki je pripomoglo da je bil osumljenec prijet in bo ustrezno procesiran,” sporoča PU Ljubljana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine