5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Med vožnjo padel s traktorskega priklopnika na vozišče pod priklopnik

Policijska uprava Nova Gorica je v javnost posredovala dopolnjeno informacijo v zvezi z včerajšnjo tragično prometno nesrečo IV. kategorije, ki se je zgodila na lokalni cestina območju naselja Logaršče na Tolminskem.

 

Kot    je    bilo    poročano    na    spletni   strani   Policije   (https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/59-kronika/92397-prometna-nesrea-s-smrtnim-izidom)  se  je  včeraj,  14.  aprila  ob  17.25  uri, na lokalni cesti v naselju Logaršče  (Občina  Tolmin)  zgodila  prometna  nesreča  IV. kategorije in v kateri  je  ena  oseba podlegla telesnim poškodbam. Prometni policisti so v nadaljevanju   postopka   ugotovili,  da  je  bil  vzrok  prometne  nesreče nepravilen prevoz osebe na tovornem prostoru traktorske prikolice.

Ugotovljeno  je  bilo,  da   je  51-letni  voznik vozil kmetijski traktor s pripetim traktorskim priklopnikom iz naselja Klavže proti vasi Ponikve. Med vožnjo  na  omenjeni  relaciji  je na priklopnem drogu, ob prednji stranici

prikolice,  stal  77-letni  moški (oba omenjena udeleženca prometne nesreče sta  z  območja  Upravne  enote  Tolmin).  Slednji  je  med  vožnjo padel s traktorskega priklopnika na vozišče, kolo omenjenega priklopnika pa je nato zapeljalo čezenj. Pri tem je 77-letnik utrpel hude telesne poškodbe.

Poleg  policistov  so  na kraju prometne nesreče posredovali tudi reševalci nujne  medicinske  pomoči ZD Tolmin, ki so poškodovanemu starejšemu moškemu na  kraju  nudili  prvo  pomoč   Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe reševalcev helikopterske nujne medicinske pomoči in poškodovanca z vojaškim helikopterjem  odpeljali  na  nadaljnje  zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer je po nekaj urah zaradi hudih telesnih poškodb umrl. Policisti so  o hudi nesreči na Tolminskem obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega  sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Novogoriški  prometni  policisti  bodo  zoper voznika kmetijskega traktorja podali  kazensko  ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).

Gre za prvo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na Severnem Primorskem, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine