22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Med Mokronogom in Gorenjimi Jesenicami trčila vlak in osebni avtomobil

Na lokalni cesti od Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam je danes okoli 7. ure na prehodu ceste čez železniško progo, ki je zavarovan le z andrejevim križem, prišlo do trka vlaka z avtomobilom. Po prvih ugotovitvah je 30-letna voznica čez prehod zapeljala, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak. Poškodovano voznico so odpeljali v bolnišnico.

 

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je ob trku avtomobil odbilo v bližnji potok, tako da so reševalcem in policistom pri delu morali pomagati tudi gasilci iz Sevnice in Trebnjega.

Reševalci so na kraju oskrbeli voznico avtomobila, ki je bila v vozilu sama, in jo odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Kakšne poškodbe ima, policiji še niso sporočili. Strojevodja, sprevodnika in potniki na vlaku se ob trku niso poškodovali.

Trebanjski policisti so medtem opravili ogled kraja, o dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, kraj pa so si ogledali tudi inšpektorji Slovenskih železnic. Okoli 11. ure so železniško garnituro začeli umikati proti železniški postaji Trebnje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine