5.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Martinov vikend kot nalašč za novo pošiljko migrantov – poglejte, koliko jih je na novo prišlo v Slovenijo!

Piše: C. R.

Prihodi novih in novih ilegalnih migrantov se nadaljujejo. Znova je prednjačila Policijska uprava Novo mesto in sicer na območju Posavja in Bele krajine. Jasno je le to, da bo velika večina prijetih migrantov ostala v naši državi na stroške davkoplačevalcev.

Policisti so namreč od petka do danes na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Sela pri Dobovi, Mostec, Gornji Lenart, Ribnica) izsledili in prijeli 82 državljanov Afganistana, 58 državljanov Rusije, 32 državljanov Maroka, 19 državljanov Pakistana, 18 državljanov Konga, 14 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, sedem državljanov Mongolije, šest državljanov Azerbajdžana, pet državljanov Indije, pet državljanov Sirije, tri državljane Komorija, dva državljana Gane, dva državljana Kameruna, dva državljana Bangladeša, dva državljana Iraka, državljana Kitajske in državljana Gvineje. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Drenovec, Žuniči, Učakovci, Sečje selo) so prijeli 25 državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana in državljana Jemna in na območju Sevnice dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni, sporočajo. Skupnega števila prijetih migrantov niso sporočili, zato bralke in bralce vabimo, da seštevajo števila migrantov iz posameznih držav.

Tihotapec jim je pobegnil

V petek okoli 17. ure so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika kombija čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Včeraj dopoldne pa so na avtocesti na priključku Drnovo ustavili voznika kombija, ki ga je vozil 19-letni državljan Moldavije in v njem prevažal deset državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na nedeljo pa so policisti na avtocesti pri Čatežu ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je odpeljal naprej z veliko hitrostjo, ki je presegala 200 km/h, kasneje pa je ustavil avtomobil in pobegnil. Policisti so zavarovali območje in ugotovili, da se v avtomobilu nahaja šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Eno osebo je tihotapec prevažal v zaklenjenem prtljažniku. Pobeg tihotapca je bil očitno uspešen, saj ga po sedaj znanih podatkih še niso ulovili.

V nedeljo zvečer so na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Romunije prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Filipinci očitno radi “švercajo” Kitajce

Na območju PU Koper pa so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 32 nezakonitih prehodov državne meje.  V soboto ob 19. uri so na mejnem prehodu Sočerga obravnavali voznika osebnega avtomobila Ford, italijanske registracije, ki je bil po njegovih besedah državljan Italije. V vozilu so bile še štiri osebe, za katere se je izkazalo, da so državljani Kitajske in ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bil voznik 48-letni državljan Filipinov, ki z urejenim statusom biva v Italiji. Vozilo so zasegli. Državljani Kitajske so zaprosili za mednarodno zaščito, državljana Filipinov so po zaključenih postopih odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V nedeljo ob 17.30 so pri Dekanih ustavili voznika osebnega avtomobila italijanske registracije, še enega državljana Filipinov, ki prav tako prebiva v Italiji. V vozilu je imel še dva državljana Kitajske. Voznik je imel pri sebi dokumente, ki so jih dan pred tem zasegli prej omenjenemu vozniku, ki je prevažal nezakonite migrante in so ga zalotili pri Sočergi.

V Ilirski Bistrici so nato ob 18. uri ustavili kombi poljske registracije. V tovornem delu je bilo 10 državljanov Turčije, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. 25-letnemu vozniku, državljanu Poljske, sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

V avtomobilu je imel še šest sopotnikov

O nezakonitih migracijah poroča tudi PU Celje. V Dobovcu so namreč včeraj ustavili voznika osebnega vozila, državljana Ukrajine, s katerim so bili v vozilu štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Vsi migranti, ki so bili v vozilu, so zaprosili za mednarodno zaščito in so že premeščeni v azilni dom.

PU Ljubljana pa je včeraj sporočila, da so v zadnjih 48 urah obravnavali sedem nezakonitih prehodov državne meje. V soboto, nekaj pred polnočjo, so policisti pri kontroli prometa v Sinji Gorici ustavili osebno vozilo z nameščenimi avstrijskimi registrskimi označbami v katerem je 33-letni voznik prevažal 6 državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki s tujci še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine