5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Maročan Ali Safini na predobravnavnem naroku posilstev ni priznal

Maročan Ali Safini, ki mu obtožnica očita posilstvo dveh študentk oktobra lani, je na torkovem predobravnavnem naroku zanikal krivdo. Trdi, da se ni zgodilo, kot piše v obtožnici. Kako točno se bo zagovarjal, pa bo znano 16. aprila, ko se bo začela glavna obravnava, poroča Dnevnik. 

 

Tožilstvo danes 36-letnemu Maročanu očita, da je oktobra lani v Ljubljani dve študentki prisilil k spolnemu odnosu, pri čemer je, da bi dobil svoje, uporabil tako grožnje kot silo. Eno od kaznivih dejanj pa je storil na še posebno poniževalen način. Eno od deklet naj bi obtoženi posilil v njeni sobi študentskega doma.

Na Safinijevo željo bosta verjetno morali na glavni obravnavi svojo stran zgodbe še enkrat povedati tudi žrtvi, čeprav sta tako tožilstvo kot Safinijeva zagovornica predlagala, da se zaradi zaščite osebne integritete žrtev na sodišču prebereta njuni izpovedbi iz preiskave. Obe strani sta tudi predlagali, da se sodni postopek opravi za zaprtimi vrati, o čemer bo sodnica odločila na prvem naroku, še poroča Dnevnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine