22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Mariborski policisti so preverjali kolesarje

Med 6. in 31. majem 2019, so na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu. »Posebno pozornost smo namenili ugotavljanju kršitev povezanih s problematiko kolesarjev v cestnem prometu, tako kršitev kolesarjev, kot tudi kršitev voznikov motornih vozil, ki ogrožajo kolesarje,« so sporočili iz mariborske policije.

V  povezavi  z  varnostjo  kolesarjev  v  cestnem  prometu  so  v tem času ugotovili  250  kršitev  cestno  prometnih  predpisov  in sicer 229 kršitev kolesarjev in 21 kršitev voznikov motornih vozil, ki so ogrožali kolesarje. Zaradi  teh  kršitev  so  192  kršiteljem  izrekli  globo,  47  kršiteljev opozorili,  enemu  kršitelju  izdali  odločbo  v  t.i.  hitrem  postopku  o prekršku, zoper 10 kršiteljev pa so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Med  kršitvami kolesarjev so pri 19 kolesarjih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. V 12 primerih je koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine