5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Mariborski policisti se pripravljajo na nogometno tekmo

Jutri, 2. avgusta 2018, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana povratna kvalifikacijska nogometna tekma za Ligo Europa med kluboma NK Maribor in FC Chikhura iz Sachkhere, Gruzija. Vse obiskovalce prireditve policisti obveščajo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje. Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu.

 

Ker Zakon o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) v 114. členu Policiji nalaga, da morajo policisti pred začetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in videosnemanje seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oz. javno zbiranje snema, in ker želi Policija svoje delo opraviti transparentno, so poslali v zvezi s tem obvestilo za javnost.

Sicer pa so imeli mariborski policisti kar precej dela. Včeraj okoli 15.45 sta 20-letni Mariborčan in 13-letni otrok, doma z območja PP Rače, iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred eno od prodajaln v Račah, odtujila denarnico z bančno kartico. V bližini sta želela z njo takoj opraviti nakup, vendar je bila transakcija zavrnjena, kar je oškodovanec dobil javljeno v obliki SMS-sporočila. Kmalu za tem sta poskušala v drugi prodajalni opraviti še en nakup, pa je bila tudi ta transakcija zavrnjena. O tem je oškodovanec takoj obvestil Policijo, ki je ob 16.05 oba prijela. Otroka so predali materi, polnoletnega pa pridržali. V času pridržanja so policisti našli tudi kraj, kamor sta storilca odvrgla odtujeno bančno kartico. To so že vrnili oškodovancu.

Starejšega bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču, o dejanju otroka, ki še ni kazensko odgovoren za svoja dejanja, pa bodo s poročilom obvestili pristojni Center za socialno delo.

Neznani storilec je v noči na 31. 7. 2018 skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Mariboru. V prodajalni je z blagajniškega pulta odtujil dva lesena blagajniška predalnika, v katerih je bilo nekaj gotovine. Vlomil je tudi zaklenjena pisarniška vrata trgovine in iz pisarne odtujil dva prenosna računalnika. Nato je skozi lesena vrata vlomil še v manjši gostinski lokal, pregledal omare, vendar ni ničesar odtujil. Od tam je vstopil še v skladišče, ki je v sklopu prodajalne, in od tam odtujil 8 rabljenih ALU-platišč znamke BMW ter 8 rabljenih, zimskih pnevmatik, različnih dimenzij in znamk. Materialna škoda znaša okoli pet tisoč evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine