8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Mariborski policisti oškodovance, ki jih je okradel predrzni tat, pozivajo k pomoči

Mariborski policisti so v sredo odvzeli prostost 39-letnemu Mariborčanu, ki ga utemeljeno sumijo storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način. Te je izvrševal na širšem območju Maribora in širše okolice. Vse, ki menijo, da so med oškodovanci osumljenca, pozivajo, naj se oglasijo na Policijski postaji Maribor II.

 

Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, je osumljenec z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi tatvine izvrševal na zelo predrzen način, v času, ko so se oškodovanci nahajali doma, bodisi v sami stanovanjski hiši ali njeni okolici.

Deloval je na območju Maribora, Miklavža na Dravskem polju, Rač in Slovenske Bistrice. Junija in julija je izvršil vsaj šest kaznivih dejanj, pri katerih si je pridobil za več kot 4000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Oškodovanci in drugi očividci so osumljenca pri kaznivem dejanju večkrat zalotili, pri čemer je venomer našel kakšen izgovor, s katerim je opravičeval svoje zadrževanje na kraju dejanja.

Pri opravljeni hišni preiskavi so mu policisti zasegle ukradene predmete. Nekatere so že vrnili oškodovancem, za druge pa še preverjajo njihov izvor. Med njimi je več kosov zlatnine in bižuterije, televizor LCD znamke Samsung, črna vrečka za nakit s tremi spominskimi srebrniki ter mobilni telefon znamke Samsung.

Policisti so 39-letniku zasegli tudi dve injekcijski brizgalki z neznano tekočino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov so poslali na preliminarno testiranje. Če bo ta potrdil sume policistov, bodo zoper njega uvedli še prekrškovni postopek.

Osumljenca so policisti v petek popoldan s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zoper njega odredil sodno pridržanje, danes zjutraj pa ga je zaslišal in mu odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor II nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj sumijo, da osumljenec izvršil vsaj še 15 tovrstnih kaznivih dejanj. Ko bodo zaključili z zbiranjem obvestil o tem, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine