11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Maraton nadzora hitrosti tudi na območju Policijske uprave Murska Sobota

Minulo  sredo  je  po  vsej  Sloveniji  potekal  maraton  nadzora hitrosti, katerega namen je bil umirjanje hitrosti na naših cestah.

Policisti  PU  Murska Sobota smo v nadzoru ugotovili  54 kršitev  hitrosti, od  tega  4  kršitve izven naselja, 29 kršitev na avtocesti in 21 kršitev v naselju.  Najvišja hitrost v naselju je bila izmerjena pri vozniku osebnega avtomobila  v  Lomanošah  in  je bila 126 km/h. Druga najvišja pa v naselju Žepovci  100  km/h.  Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti pa je bila 176 km/h. V  času nadzora smo pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Prometna nesreča 

Danes  malo  po  4. uri smo bili policisti obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Čentibi zapeljal s ceste. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal levo izven  vozišča  in trčil v zgradbo. Voznik je bil lahko telesno poškodovan. Preizkus  alkoholiziranosti  je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Nastalo je za okrog 5000 evrov materialne škode.

Delavnica za motoriste

V  nedeljo,  7.  april 2019, med 10. in 16. uro bo na poligonu Centra varne vožnje,  Noršinska  ulica  8, Murska Sobota potekalo usposabljanje voznikov enoslednih  vozil.  Predstavniki  Centra varne vožnje, javne agencije RS za varnost  prometa  in policisti Policijske uprave Murska Sobota pripravljajo številne zanimive in koristne preventivne vsebine za motoriste.

Od  10.00  do  10.30  bo  v  predavalnici  potekalo predavanje o varnosti v Pomurju  v  zadnjih petih letih, od 10.30 do 11.15 pa o dejavnikih tveganja za  prometne nesreče. Med 11.30 in 14.00 bodo lahko motoristi svoje veščine preizkusili  na  poligonu. Ob 14. uri pa se bodo podali na skupinsko vožnjo po Pomurju.

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine