7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Manj prometa velikokrat izgovor za divjanje po cestah – poglejte posledice

Včeraj nekaj  po 10. uri je na Štrukljevi cesti pred križiščem z Dunajsko cesto v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena 4 osebna vozila in tovorno vozilo. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z  neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v vozilo, ki je vozilo vzporedno z njim  na  pasu za zavijanje. Povzročitelj po trčenju ni mogel več obvladati svojega  vozila  in  zato povzročil trčenje še 2 osebnih vozil in tovornega vozila.  Potnica  v  enem  izmed  vozil  se je v nesreči lažje poškodovala. Nobeden  od  voznikov  ni  vozil  pod vplivom alkohola, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na Cesti dolomitskega v Ljubljani odreda prišlo do nesreče, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar z  neprilagojeno  hitrostjo  vozil  v  napačno  stran  po kolesarski stezi, izgubil  nadzor  nad  kolesom  in  padel. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj po 21. uri je v Skaručni prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je najprej zapeljal levo izven  vozišča,  kjer  je  trčil v smetnjak in prometni znak. Po trčenju je odvil  in  zapeljal  še  izven  vozišča na desni strani ceste, kjer je pa z vozilom nato obstal na živi meji. Voznik se ni poškodoval, odrejen pa mu je bil  preizkus z alkotestom, kateri je pokazal rezultat 1,35 mg/l alkohola v izdihanem  zraku.  Policisti  so  mu  zasegli  vozilo, saj so ugotovili, da voznik  tudi  ne  poseduje  vozniškega  dovoljenja.  Policisti so mu izdali plačilni  nalog,  zoper  njega  pa  bodo  podali tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometni policisti so včeraj na gorenjski avtocesti poostreno merili hitrost vožnje voznikov in ugotovili 27 kršitev. Na omejitvi 130 km/h je  bila najvišja hitrost 200 km/h, na omejitvi 110 km/h pa 194 km/h. “Voznike  pozivamo,  naj spoštujejo omejitve hitrosti in naj pretočnij cest  ne  izkoriščajo  za  tvegane vožnje. Policisti nadzore hitrost izvajajo vsakodnevno.”

“Cesta ni poligon! In tega dejstva se moramo zavedati vsi udeleženci v cestnem prometu. Na območju Policijske uprave Ljubljana opažamo, da se kljub zmanjšanemu prometu zaradi ukrepov, pojavlja vedno več voznikov, ki so prepričani, da so na cesti sami, se ne ozirajo na druge in tako vozijo prehitro, kršijo cestno prometne predpise in nenazadnje jih je tudi veliko konkretno alkoholiziranih. Kljub temu, da je zaradi ukrepov za preprečevanje širitve korona virusa precej spremenjen ritem življenja vseh nas, pa vsekakor policisti ne bomo tolerirali objestnega in nespametnega vedenja udeležencev v cestnem prometu, temveč bomo zoper tovrstne voznike striktno ukrepali,” so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

 

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine