0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Malomarni pilot priznal, da je z letalom zadel sprehajalko in jo hudo poškodoval

Alojzij Šimenc je v torek na Okrožnem sodišču v Ljubljani priznal, da je oktobra 2016 med pristankom z letalom poškodoval sprehajalko, poročajo mediji. Tožilstvo mu je za priznanje krivde ponudilo leto in pol pogojne zaporne kazni ter stransko kazen enoletne prepovedi pilotiranja ultralahkih letal. Izrek kazni je predviden v prihodnjem tednu.

 

Po poročanju medijev namerava sodnica prihodnji teden zaslišati oškodovanko, ki jo je Šimenc zbil pri pristajanju z ultralahkim letalom v Dolu pri Ljubljani leta 2016, nato pa bo Šimencu izrekla kazen.

Na prvem naroku pretekli teden je sicer dejal, da bo o krivdi še razmislil, na torkovem nadaljevanju predobravnavnega naroka pa je krivdo priznal. Obtožen je kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. V zvezi s tem mu tožilstvo očita še, da ni postavil tabel, ki bi sprehajalce opozarjale, da gre za vzletno-pristajalno stezo, poroča Delo.

16. oktobra 2016 sta namreč dve vrstnici odšli na sprehod do bližnjega travnika v Dolu pri Ljubljani. Stali sta na makadamski poti in opazovali soseda Šimenca, kako leti s svojim ultralahkim letalom. Šimenc se je odločil za pristanek, obletel je lastno vzletno-pristajalno stezo, ki je v naravi travnik, in se odločil za pristanek. Pri pristajanju pa ga je zaneslo v napačno smer proti sosedama. Z levim krilom letala je trčil v eno izmed njih in ji hudo poškodoval ramo, zlomil roko in enajst reber.

Zadnje novice

Sorodne vsebine