12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Maligani in pretežka noga – slovenske ceste ta konec tedna pravi zverinjak!

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V treh s sumom na lažje, v eni pa na hujše poškodbe.

 

V petek opoldan je kolesarki pred kolo padla jakna, ki je bila obešena na kolesu. Kolesarka je zato padla in se poškodovala. Včeraj opoldan je kolesarka padla na kolesarski stezi v Mojstrani, zvečer pa je kolesar v Kranju trčil v bok osebnega avtomobila. V še eni nesreči, ki se je zgodila v petek opolnoči pa je bil udeležen osebni avtomobil z voznikom in potnikom. V Bodeščah je voznik trčil v drevo. Oba sta ostala ukleščena v vozilu. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, s katerim se bo ugotavljalo, v kakšnem stanju je vozil osebni avtomobil. Policisti o nesreči še vodijo postopek. Kranjski policisti pa so včeraj ponoči obravnavali voznika, ki je pod vplivom alkohola (0,96 mg/l) trčil v drog. Iz prometa so ga izločili in proti njemu vodijo postopek.

V petek popoldan so sicer policisti v Kranju in Škofji Loki v manjšem obsegu poostreno nadzirali udeležence v prometu s poudarkom na alkoholu in kršitvah kolesarjev. Ugotovili so 16 kršitev, med njimi kršitve kolesarjev zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, dva voznika sta prekoračila hitrost vožnje, trije so bili pod vplivom alkohola, en voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, še pri enem pa so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Obravnavali so tudi motoriste. Kršitve so bile povezane z vožnjo otroka, ki je mlajši od 12 let na motornem kolesu, ukrivljene registrske tablice in vožnje po napačni strani ceste. “Udeležence pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in izogibanju situacijam, ki so lahko razlog za prometne nesreče,” svarijo policisti.

Veliko nesreč beležijo tudi na območju PU Ljubljana. Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti med Gotenico in Kočevsko reko zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Pri tem se je hudo telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesar ni upošteval znaka rdeče luči na kolesarski stezi in je odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je kolesar hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu padla in se lažje poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 13. uro se je na Šolski ulici v naselju Ihan zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 17.30 se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu padel in se lažje poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 21.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19.30 se je v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog. Pri tem se je lažje poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.76 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog, prav tako so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenja in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

…………….

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine