13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Madžarski tovornjakar prepozno zavrl, voznik avtomobila pa “pod gasom”

Piše: C. R.

Na pomurski avtocesti A5 se je sinoči okoli 19.50, pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski soboti, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Voznik tovornega vozila s priklopnikom, oboje madžarskih registrskih oznak, 52-letni Madžar, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v osebni avtomobil, v katerem je sedel  37-letni voznik, slovenski državljan, zaradi okvare vozila pa ga je, z zadnje strani, proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec. Oba Slovenca so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan, moški, ki je potiskal
vozilo pa jo je odnesel brez poškodb.

Policisti so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim  predlogom zoper njega, poslali pristojnemu sodišču. Vozniku tovornega vozila so izrekli globo.

Zaradi prometne nesreče je bila pomurska avtocesta v smeri Murske Sobote v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.

Vir: Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine