4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Lovili dva “pobegla” voznika; kranjski policisti obravnavali voznika, ki je zaradi neupoštevanja prometnih pravil trčil v avtomobil pred seboj

Avtor: V. D.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

– 10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
– 2 prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.
– Policisti so v štirih postopkih zasegli prepovedano drogo.

Dogodki:

– Blejski policisti so v petek zjutraj obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku.
– Gorski reševalci so v petek zaradi zdrsov dvakrat posredovali v gorah. Na Svetem Petru nad Begunjami je prišlo do drsa na poledeneli poti, na Kriški gori pa do poškodbe noge pri uporabi igrala. Poškodovanko je s Kriške gore odpeljal vojaški helikopter. Pozivamo k veliki previdnosti. Planinske poti so večinoma zelo poledenele in nevarne, možnost zdrsov je velika. Previdno tudi pri uporabi kramžarjev in derez.
– Prometni policisti so v petek sprejeli prijavo o padanju ledu s tovornega vozila. Vozilo ni bilo izsledeno. Pozivamo k vožnji z očiščenimi vozili. Na vozilih ne sne biti snega, ledu ali drugih snovi, ki bi se razlivale ali raztresale z njega. Previdno pri vožnji za tovornimi vozili in pri srečevanju z njimi. Vozite na večji varnostni razdalji.
– Divjad je bila povožena v Lahovčah in Tenetišah.
– Policisti so danes ponoči in zjutraj z gasilci tržiških prostovoljnih gasilskih društev in vodniki reševalnih psov iskali pogrešano osebo, ki je bila najdena. Z osebo je vse v redu.

***
Ustavljanje. Radovljiški policisti so v petek obravnavali voznika, ki jim dlje časa ni ustavil. Po ustavitvi so proti njemu uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Osebni avtomobil je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila. Policisti so mu zasegli tudi snov, ki je najverjetneje prepovedane droga. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Včeraj pa so voznika, ki ni ustavil, obravnavali tudi škofjeloški policisti. Ustaviti so ga uspeli po okoli petih kilometrih vožnje. Voznik začetnik je vozil pod vplivom alkohola (0,16 mg/l – imeti mora 0,00 mg/l). Tudi proti njemu poteka prekrškovni postopek zaradi kršitev več prometnih pravil. Iz prometa je bil izločen.

***
Kaznivo dejanje. Kranjski policisti so v petek zvečer obravnavali voznika, ki je na rdeči luči zaradi neupoštevanja prometnih pravil trčil v osebni avtomobil pred seboj, potem pa s kraja še odpeljal. Policisti so ga izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,11 mg/l alkohola. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, postopek proti njemu pa poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Udeleženec nesreče je lažje poškodovan. Postopek še poteka.

***
Zlata lisica in odloki. Tudi danes v Kranjski Gori poteka smučarsko tekmovanje za Zlato lisico. Prva kontrola v smeri Kranjske Gore bo tako kot včeraj že na Hrušici. Za izvedbo nalog policije bo skrbelo večje število policistov, svojo varnostno-rediteljsko službo pa bo na območju tekmovališča zagotavljal tudi organizator. Smučarsko tekmovanje je dogodek zaprtega tipa, gibanje na prireditvenem prostoru pa bo dovoljeno samo organizatorju in tekmovalnim ekipam. V Podkorenu je zaprta kolesarska pot od bencinskega servisa Petrol do tekmovališča. Prehod skozi območje ni dovoljen. Rekreativce pozivamo, da se peš ne odpravljajo po tej kolesarski poti, niti naj se v okolici ne zadržujejo na javnih površinah in cesti. Situacija včeraj je bila pohvalna, k spoštovanju ukrepov pa pozivamo tudi danes, ko bodo policisti na izletniških izhodiščih ter v turističnih krajih v okviru kontrol znova nadzirali tudi spoštovanje odlokov.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine