2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ljutomerski policisti pri domačinu odkrili zalogo orožja

Ljutomerski policisti so v sredo na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 55-letnem občanu zaradi suma, da nedovoljeno poseduje orožje in strelivo. Nekaj kosov orožja jim je izročil sam še pred njihovim vstopom v njegovo domovanje, še več pa so policisti našli med hišno preiskavo.

Pred hišno preiskavo je osumljeni policistom izročil revolver, dva nabojnika, puško z gladko cevjo ruske izdelave, puško z daljnogledom in dušilnikom zvoka ter nabojnikom, 248 kosov nabojev različnih kalibrov ter PVC škatlo, v kateri je bila manjša količina neznane snovi.

Po izročitvi navedenih predmetov s strani osumljenca so policisti nadaljevali s hišno preiskavo in v posebej prirejenem prostoru našli in zasegli še avtomatsko puško z dvema nabojnikoma, puško, pištolo, dva kosa doma izdelanega orožja za naboje, ročni možnar, nabojnik za puško in 374 kosov nabojev različnih kalibrov.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, za kar je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let zapora.

Zadnje novice

Sorodne vsebine