23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Ljubljanski policisti obravnavali več padcev voznikov električnega skiroja

Piše: C. R., STA

Policisti so v torek v Ljubljani obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi vozniki električnega skiroja oziroma kolesa. V vseh primerih je šlo za padec zaradi neprilagojene hitrosti, pri dveh pa je bila prisotna tudi večja količina alkohola, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V vseh primerih so bile osebe lažje poškodovane, zoper povzročitelje pa bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Policisti voznike pri tem znova opozarjajo, da že po tem, ko zaužijejo minimalne količine alkohola, ne sodijo več za volan kateregakoli prevoznega sredstva. “Bodite odgovorni in si zagotovite si drugačen prevoz v kolikor ste zaužili alkoholne pijače,” voznike pozivajo na PU Ljubljana.

V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki, ni bistveno spremenil in ostaja približno desetodstoten. Policisti opozarjajo, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju in zožen zorni kot.

Več kot tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola, še opozarja policija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine