16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel kar 315 klicev za posredovanje

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 315  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  63 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  98  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 90 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavala 17 tatvin, 8 vlomov   (v   štirih  primerih  je  ostalo  pri  poizkusu)  in  9  primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Posredovali  so tudi v dveh primerih nasilja v družini,  kjer  pa  še  zbirajo  obvestila  in  bodo  o  znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  18  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  nesrečo  z  lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči v katerih  so  bili udeleženci huje poškodovani. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 14 krat v zasebnem prostoru.

Med  13.  11.  2020,  od  6.  ure  in  15.  11.  2020, do 6. ure, policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Za  Bežigradom  je  bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena bela tehnika. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V  Kamniku  je  bilo  vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena ozimnica, pijača in otroške plenice. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Požar

V  petek,  okoli  20. ure smo bili obveščeni o požaru na območju Črne vasi. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  zaradi  okvare  na osebnem vozilu prišlo do samovžiga  vozila.  Požar pa se je nato razširil še 4 tovorna vozila, ki so bila  parkirna v neposredni bližini. V dogodku je nastalo nekaj tisoč evrov škode.  Z ogledom kraja in prvimi zbranimi obvestili je bilo izključeno, da bi  bil  požar  posledica  kaznivega  dejanja.  O  ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

V  petek,  nekaj  po  12.  uri  je  na Bregu v Ljubljani prišlo do prometne nesreče  v  kateri je bil samoudeležen kolesar. Do nesreče je prišlo, ko je kolesar  pri  zavijanju  s  krmilom trčil v ograjo, ter padel po vozišču. V nesreči se je huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V  soboto,  nekaj  po  21.  uri  je na cesti od Radohove vasi proti Ivančni Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.

Nesrečo  je  povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki je izgubil nadzor nad vozilom  in  zapeljal  desno  izven vozišča, kjer je trčil v prometni znak.

Vozilo se je nato začelo prevračati in po nekaj metrih je obstalo na strehi ob  robu  vozišča.  V  nesreči  sta  se  voznik  in  njegov  sopotnik  huje poškodovala  vendar  po  do  sedaj  znanih  podatkih  njuni življenji nista ogroženi.  Policisti  še  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  v zvezi suma storitve  kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh znanih dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

V  petek, okoli 15. ure je v Kresnicah v smeri Trbovelj prišlo do naletnega trčenja  treh  osebnih  vozil.  Ugotovljeno  je bilo, da je voznik osebnega vozila  zaradi  vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo  trčil v stoječe vozilo voznice,  ki  se  je ustavila pred križiščem. Vozilo voznice je nato odbilo naprej  v  naslednje  stoječe  vozilo.  V  nesreči  je  bila  voznica lažje poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine