13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 409 klicev za nujno posredovanje

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 409  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  93 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  155  dogodkov  in s področja prometne varnosti 113 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 23 tatvin, 8 vlomov  (v  treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v vseh treh primerih pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  26  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  9  nesreč  z  lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri se je udeleženec huje poškodoval. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 76 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in 15 krat v zasebnem prostoru.

Med  21.  8.  2020,  od  6.  ure  in  23.  8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Male Gore, Koprivnika, Ribnice, Grosuplja in Ljubljane izsledili in  prijeli  27 tujcev (drž. Maroka, Bangladeša, Pakistana in Afganistana), ki  so  nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  območju  Grosuplje  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na  območju  Grosuplja je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni električni kolesi. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujeno ročno orodje. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  poslovni  prostor, od koder so bila odtujena oblačila. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Požar

Včeraj,  nekaj  po 23. uri smo bili obveščeni o večjem požaru na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za požar večjega obsega.  Gasilci trenutno še vedno sanirajo pogorišče, policisti pa bodo po ustvarjenih   varnih  pogojih  za  delo  opravili  ogled  kraja  z  namenom ugotavljanja  vzroka  požara. Del Ceste dveh cesarjev do nadaljnjega ostaja zaprt.

Prometne nesreče

V  petek, nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med  Jezerom  in  Ljubljano  v kateri sta bila udeležena motorist in voznik kombija.  Voznik  kombija  in za njim motorist sta vozila v koloni vozil iz smeri  Jezera proti Ljubljani. Motorist je že pričel s prehitevanjem, ko je prehitevati pričel tudi voznik kombija, ki je zato bočno trčil v motorista.

Motorista  je  odbilo  tako,  da je zapeljal izven vozišča in trčil v lesen drog.  Voznik  kombija  se  je  brez  ustavljanja  odpeljal  naprej v smeri Ljubljane.  S  pomočjo  prič  so  policisti  kmalu  po  dogodku  kombi tudi izsledili.  V nesreči se je motorist huje poškodoval. Policisti nadaljujejo z  zbiranjem  obvestil  in  preverjanjem okoliščin, ter bodo po vseh znanih dejstvih o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  nekaj  pred 21. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od  Ligojne  proti Vrhniki. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je  pri  vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost voznici osebnega vozila.  V  nesreči  se  je  povzročitelj  lažje poškodoval. Policisti so z voznikom  opravili  preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je  pri povzročitelju pokazal rezultat 0.52 mg/l pri udeleženki pa 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarja na Tržaški cesti pri   Dolgem   mostu.  Policisti  so  ugotovili,  da  je  kolesar  vozil  z neprilagojeno  hitrostjo  in pod vplivom alkohola (0.93 mg/l) in zato padel po vozišču in se lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Alkoholno omamljena

Vrhniški  policisti  so  v soboto ustavili voznico osebnega vozila, ki je v naselju  vozila  82  km/h.  Pri  postopku  je  bil voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal rezultat 0,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Voznica  je  prav tako vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenje zato  ji je bilo zaseženo vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine