28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 358 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 358 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 112 dogodkov, s področja javnega reda in miru 105 dogodkov in s področja prometne varnosti 108 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 24 tatvin, 18 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu) in 13 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo, 14 nesreč v katerih so bili udeleženci lažje telesno poškodovani in nesrečo v kateri je bil udeleženec huje poškodovan. Petim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 25 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 17 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 2. 2020, od 6. ure, in 23. 2. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Zabeleženi kriminalni dogodki

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo iz katere je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanji, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena zlatnina in dokumenti. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v prostore podjetja, od koder je bil odtujen vrtalnik. Škoda znaša okoli 20 evrov.

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno električno orodje. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Nesreča s padalom

Včeraj, okoli 17.30 smo bili obveščeni o nesreči padalca v bližini padalskega vzletišča na Špici pri Kamniku. Policisti so ugotovili, da je padalca zaradi težav pri vzletu zaneslo iz predvidene poti in se je njegovo padalo zapletlo v drevo, na katerem je v višini približno 25 metrov obvisel.

Z drevesa ga je rešila Gorska reševalna služba, nato pa je bil odpeljan na preventivni pregled v ZD Kamnik. Padalec je dobil lažje poškodbe.

Požar na Veliki planini

V petek, okoli 21.45 smo bili obveščeni o požaru na strehi v eni izmed koč na Veliki planini. Gasilci so pogasili požar, policisti pa so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da se je zaradi napake na dimniški tuljavi vnela streha koče. V dogodku ni bil nihče poškodovan. O vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Rop v Dolu pri Ljubljani

V soboto, nekaj pred 20. uri je na območju Dola pri Ljubljani v trgovino vstopil neznani zamaskiran moški, ki je proti blagajničarki usmeril predmet podoben pištoli in zahteval denar. Sam je nato iz blagajne pograbil gotovino in s kraja zbežal v neznani smeri. V dogodku ni bil nihče poškodovan, storilec pa je povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno držano tožilstvo.

Opis: moški visok med 190 in 200 cm, zelo suhe postave, vsa oblačila in obutev je imel črna, na glavi je imel črno masko.

Prometna (ne)varnost

Danes, nekaj pred 4. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podšentjurju. Do nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila je prišlo, ker ni vozil ob desni strani vozišča, ampak je zapeljal čez levi rob vozišča zaradi česar se je vozilo prevrnilo na streho. Po nesreči je voznik splezal iz vozila in s kraja odšel, tam pa padel po strmem pobočju in obležal. V nesreči se je po do zdaj znanih podatkih lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V petek, nekaj po 18. uri smo bili obveščeni, da je na glavni cesti skozi Domžale, pri bencinskem servisu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki v križišču ni upošteval pravil prednosti in odvzel prednost motoristu. V nesreči se je motorist lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V petek, okoli 17. ure je na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani v bližini Loga pri Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal na prehitevalni pas, pri tem pa trčil v zadnji levi del vozila, ki je vozilo pred njim. Vozilo povzročitelja se je zato začelo prevračati, trčilo v odbojno ograjo in obstalo na travnati površini. V nesreči se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. V postopku so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l), zato bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Zaradi nesreče je v smeri proti Ljubljani nastal več kilometrski zastoj.

Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine