16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  29 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  50  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 74 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 3 vlome  (v  dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in  3 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  11  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  4  nesreče  z  lahkimi  telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med  1. 10. 2020, od 6. ure in 2. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

V  Mostah  je  bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni kozmetični izdelki. Škoda znaša nekaj sto evrov.

Prometna nesreča

Včeraj, okoli 22. ure je na cesti v naselju Rakovnik pri Medvodah prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen mopedist. Ugotovljeno je bilo, da mopedist ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je zapeljal izven vozišča in trčil v betonsko ograjo ob cesti. Pri tem se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine