0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  42 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  39  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 67 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 8 vlomov  (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  14  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,   5  nesreč  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je bila udeleženka huje poškodovana. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so bila zasežena vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na  javnem  kraju  in  7  krat  v  zasebnem  prostoru  (ena  oseba  je bila pridržana).

Med  16.  1  .2020,  od  6.  ure  in  17.  1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  in  Grosuplja  izsledili 5 tujcev (državljane Alžirije in Maroka),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta

V  Šiški  je  bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V  Centru  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje,  od  koder  je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V  Mostah  je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena bančna kartica in gotovina. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder sta bili odtujeni posodi za pepel. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Nesreča pri delu

Včeraj,  nekaj pred 14. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o nesreči pri delu na območju Vodic. Policisti so po prvih zbranih obvestilih ugotovili, da je 65-letnega moškega pri cepljenju drv zadel večji kos lesa, ki  je  povzročil  tako  hude poškodbe, da je moški, kljub hitri zdravniški pomoči  na  kraju  nesreče  umrl.  Z  zbiranjem  obvestil  je bilo do sedaj ugotovljeno,  da  znakov  kaznivega  dejanja  v  dogodku ni in bo o dogodku obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

Včeraj, okoli 9. ure je v križišču Ceste na Brdo in Poklukarjeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Voznica osebnega vozila je pri zavijanju spregledala peško in trčila v njo med tem ko je prečkala vozišče na prehodu za pešce.  V nesreči je bila peška huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 6. uri je na cesti od Vnanjih Goric proti Cesti v Gorice voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom in ga je začelo zanašati po vozišču, nato pa je zapeljal izven vozišča in obstal v jarku.  Voznik v času nesreče ni vozil pod vplivom alkohola, se je pa v nesreči lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri je v naselju Preserje pri Radomljah prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Voznik osebnega vozila je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola

(0,70 mg/l) zaradi česar je trčil v pred seboj vozeče vozilo, katerega je nato odbilo še v dve drugi vozili. V nesreči se je povzročitelj nesreče lažje poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine