12.9 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 316 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 316  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 105 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  89  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 105 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 18 vlomov   (v   sedmih   primerih  je  ostalo  pri  poskusu)  in  7  primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Prav  tako  so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  34  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  6  nesreč  z  lahkimi  telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 32 krat na  javnem  kraju,  kjer  so  pridržali  tri  osebe  in  13 krat v zasebnem prostoru.

Med  17.  1.  2020,  od  6.  ure  in  19.  1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  izsledili  in  prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Medvodah  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V  okolici  Domžal  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit  in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  okolici  Domžal  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V  Logatcu  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V  Radomljah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na  območju  Bežigrada  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  Šiški  bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V  Šiški  bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit in mobilni telefon. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Prometna varnost

V petek, okoli 12. ure se je na Tivolski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  voznik  ni  upošteval  znaka  rdeče luči in je v križišču  odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  19.  uri  se  je  na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prečkanja pešca, ki je bil pri tem lažje telesno poškodovan. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine