14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Ljubljanskega “torbičarja” bremenijo 13 predrznih tatvin starejših občank

Ljubljanski policisti so dopolnili kazensko ovadbo zoper 34-letnega Ljubljančana, ki je izvrševal drzne tatvine nad starejšimi občankami. Bremenijo ga vsaj še enajstih podobnih kaznivih dejanj oziroma poskusa. V torek zvečer pa sta tatova na skuterju oropala kolesarko na Frankopanski ulici, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

 

Policisti so 10. septembra poročali, da so prijeli 34-letnega Ljubljančana, ki so ga bremenili dveh predrznih velikih tatvin na škodo starejših občank. Ti sta se med tatvino tudi poškodovali. Po odločitvi preiskovalne sodnice je moški v priporu, saj so ga sumili, da je izvedel vsaj še enajst podobnih kaznivih dejanj.

Policisti mu zdaj dodatno očitajo, da je od 7. avgusta do 2. septembra oropal tri občanke, ki so se pri tem poškodovale; dve sta utrpeli lahke, ena pa hude poškodbe. Prav tako je utemeljeno osumljen poskusa ropa, pri katerem je žensko huje poškodoval.

Očitajo mu še sedem predrznih velikih tatvin, pri čemer je v enem primeru ženska utrpela lahke telesne poškodbe. V omenjenih kaznivih dejanjih si je skupno prilastil 1120 evrov protipravne premoženjske koristi.

Dejanja je izvrševal tako, da se je do starejših občank pripeljal s kolesom in jim iz rok iztrgal torbice, vrečke ali kar so imele pri roki. V enem primeru je do ženske pristopil in ji iz roke iztrgal nakupovalno vrečko.

V torek zvečer je sicer v Ljubljani prišlo do nove drzne tatvine, in sicer na Frankopanski ulici v Ljubljani. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva neznana storilca na skuterju ženski izmaknila torbico, ki jo je imela v košari na kolesu. Oškodovala sta jo za okoli 400 evrov. Ženska v dogodku ni bila poškodovana.

Policija zato znova svetuje občanom, da pri sebi nimajo večjih količin denarja, niti PIN kode za bančno kartico, predvsem pa naj ne dvigujejo celotnih pokojnin. Denar naj tudi spravijo v notranji žep oblačil.

Izogibajo naj se malo obljudenim ulicam in podhodom. Če je do dejanja prišlo, naj si poskušajo zapomniti storilca. Če ga ne vidijo v obraz, naj si poskušajo zapomniti njegova oblačila ali obutev, prevozno sredstvo ter smer bega. Če pride do dejanja, naj zavpijejo “na pomoč” in povedo pričam, v katero smer je pobegnil storilec.

Tudi druge osebe oziroma priče naprošajo, da če so priča takšnem dejanju, da o tem takoj obvestijo policijo na številko 113 in posredujejo koristne podatke npr. opis storilca, smer bega ter druge posebnosti, ki bi policiji pripomogli k izsleditvi storilca, ter žrtvi priskočijo na pomoč.

Zadnje novice

Sorodne vsebine