10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Ljubljančan razgrajal v Kopru, na meji pa ujeli migrante

Ob 13.38 je bila koprska policija obveščena, da se je v Kopru 42-letni Ljubljančan, ki se zadržuje v Kopru, sprl z uslužbencem Svita. Glasno se je razburjal, vendar je zatem kraj zapustil. Čez eno uro policiste obvestili, da je iz ene od trgovin v Kopru ukradel steklenico žgane pijače. Policisti so prejeli prijavo in sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

 

Ob 15.20 je sledil nov klic, da se isti 42-letnik v drugi koprski trgovini nedostojno vede in žali stranke. Policisti so na kraju ugotovili, da je vinjen, kriči in skače po parkirišču, na ukaz policistov pa s kršitvami ni prenehal. Odredili so mu pridržanje, pri tem pa uporabili tudi prisilna sredstva. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.45 so policisti v Ankaranu ustavili osebni avto italijanske registracije, ker bi kmalu povozil kolesarja. 40-letnemu državljanu Italije je alkotest pokazal 0.58 mg/l alkohola, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kokain. Zanj je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20. uri so policisti med Jelšanami in Novokračinami prijeli pet ilegalnih migrantov (državljan Iraka, trije državljani Irana in državljan Afganistana). Tujci so bili danes izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21.41 je bila koprska policija obveščena, da po hitri cesti med Koprom in Bertoki osebni avto vozi v nasprotno smer. Vozilo je bilo izsledeno, ko je že obrnilo in peljalo proti Bivju. Policisti so ga skušali pravilno ustavili, vendar je voznik peljal naprej proti Ankaranu. Ustavili so ga pri nadvozu hitra ceste. 40-letni voznici iz Kopra je odrejen alkotest pokazal 0,69 mg/l, odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine