11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Trenirkar napadel moškega, ga udaril po obrazu in ukradel denarnico

V zadnjih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 194 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, rop, 8 tatvin, 6 vlomov in 4 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini. S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 5 vozil. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17-krat na javnem kraju in 6-krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Vlomi v objekte

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, in sicer so neznanci na območju Domžal vlomili v dve stanovanjski hiši, od koder so odtujili nakit. V okolici Grosupljega so neznanci vlomili v kleparsko delavnico, pregledali prostore in vlomili v kavni avtomat, iz katerega so odtujili denar. V okolici Kočevja so vlomili v prostore vrtnarije in odtujili menjalni denar. V Šiški so vlomili v klet in odtujili moško gorsko kolo, na Litijski cesti pa so vlomili v prostore trgovine in odtujili denar.

Drzna tatvina

Danes okoli 3. ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Cikava. Neznani moški je oškodovanca (drž. Grčije) zvabil iz vozila s pretvezo, da imata predrto pnevmatiko, pri tem pa ju zamotil in iz notranjosti odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Prometna nesreča

Včeraj popoldan je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Celovški cesti, v kateri se je poškodoval kolesar. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 37-letni kolesar (drž. Nemčije) kolesaril po kolesarski stezi od Šentvida proti centru Ljubljane, pri tem pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad kolesom in padel. Pri padcu si je poškodoval roko, utrpel je hude telesne poškodbe.

Rop v trenirki

V nedeljo okoli 14. ure je oškodovanec naznanil rop, ki se je pripetil v nočnem času na Povšetovi ulici. Po sedaj zbranih podatkih je znano, da je do oškodovanca pristopil neznani storilec in od njega zahteval denar, pri tem pa ga je udaril po obrazu. Odtujil mu je denarnico in zbežal. Opis storilca: visok je okoli 190 cm, atletske postave, kostanjevih kratkih las, brez brk in brade, oblečen v modro-beli pulover s kapuco na glavi in sivo trenirko.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine