14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Leseni objekt je v celoti pogorel

Piše: C. R.

Danes, okoli 1. ure so bili obveščeni o požaru vikenda v kraju Studenca na območju Kamnika. Gasilci so požar pogasili, lesen objekt pa je v celoti pogorel. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Vzrok za požar še ni znan. Policisti bodo danes opravili ogled kraja, ter nadaljevali z zbiranjem obvestil. O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

O aktivnostih za požar v Potočah smo vas danes že obveščali s posebnim sporočilom. V okolici Kranja so policisti včeraj obravnavali še kurjenje podrasti pri občanu. Policisti zbirajo obvestila zaradi velike požarne ogroženosti in prepovedi kurjenja. Manjši požar v naravi pa so včeraj obravnavali tudi radovljiški policisti. Ugotovili so, da je zagorelo zaradi uporabe vžigalic. Obravnavane so bile mlajše osebe, ki so takoj ob nastanku požara obveščale svoje starše. Starši so požar tudi pogasili. Škoda ni nastala. Gasilci so dodatno namočili teren. Pozivamo k odgovornim dejanjem in upoštevanju ukrepa prepovedi kurjenja v naravi. Velika požarna ogroženost pomeni, da bo vir ognja v vsakem primeru povzročil požar, ki se bo lahko hitro in nekontrolirano širil.

V dopoldanskih urah so bili obveščeni, da je na avtocesti, v bližini avtocestnega izvoza Tepanje, zagorelo tovorno vozilo. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na elektroniki. Ogenj je v celoti uničil kabino tovornega vozila. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Včeraj so bili obveščeni še o petih požarih v naravi.V Straži pri Mislinji so obravnavali manjši požar na travniku, na območju Laškega je v bližini železniške proge zagorela suha trava, v Kolačnem, na konjiškem območju je v gozdu zagorelo suho listje. V Lipi pri Frankolovem je znova zagorelo v gozdu, kjer je gorelo že prejšnji dan, saj je veter razpihal požarišče. Na Teharjah je zagorela manjša površina suhe trave in grmičevja na travniku. V nobenem primeru ni prišlo do materialne škode.Na območju Dravograda so izdali plačilni nalog občanki, ki je kljub trenutni prepovedi kurjenja v naravnem okolju, zakurila odpadno travo. Plačilni nalog so včeraj izdali tudi občanu, ki je v Kavčah zakuril kup vejevja.Znova opozarjamo, da je na našem območju še vedno razglašena velika požarna ogroženost in da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine