9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Lenart: V obratu z odpadki spet zagorelo

V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. Gasilska intervencija poteka, so sporočili mariborski policisti. Zaenkrat ni znano, kakšen je obseg požara in kaj je vzrok zanj.

 

Policisti so bili napoteni na kraj in ga zavarovali. Ko bodo izpolnjeni pogoji za varno delo, bodo opravili ogled, s katerim bodo ugotavljali vzrok požara in druge okoliščine, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Benedikt Gregor Jančič je za STA povedal, da so gasilci na delu, več informacij pa še ni mogel podati.

V sortirnici odpadkov je zagorelo že v noči na nedeljo. Policija je danes še sporočila, da preiskava tega prejšnjega požara se ni zaključena.

Da vzrok požara še ni znan, je danes ob obisku okoljskega ministra Simona Zajca in župana Lenarta Janeza Krambergerja povedal tudi direktor proizvodnje in logistike v Salomonu Janez Pavčnik. A, kot je dodal, so bili že izključeni vsi ostali možni elementi, zato je neuradno do dogodka, ki jim je po nekaterih ocenah povzročil za okoli 250.000 evrov škode, prišlo zaradi samovžiga.

Okoljska inšpekcija je po požaru opravila nadzor in izdala ustno odločbo, po kateri mora obrat do ureditve razmer počakati z obratovanjem dveh naprav za ravnanje z odpadki in s sprejemanjem novih odpadkov, obratovala je lahko le naprava za sortiranje nenevarnih odpadkov.

Zajc je danes dejal, da so okoljski inšpektorji pred tem zadnji nadzor opravili januarja, ko ni bilo kršitev okoljevarstvenega dovoljenja, čaka pa še na poročilo požarne inšpekcije. Na podlagi poročila se bodo odločili, ali bo treba v okoljevarstveno dovoljenje vključiti še kakšne dodatne zahteve, je dejal.

Po besedah župana so že nekaj časa opozarjali, da gre za objekt, za katerega bi bilo treba bolje poskrbeti na področju odvažanja smeti, količine sprejetih odpadkov, smradu in ostalega, saj je to pri takem objektu pričakovano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine