-1.9 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Lastnik izgubil priklopnik z naloženim avtom, za volanom avtomobila pa zasačili mladoletnika

Minuli petek, malo pred 11. uro, so bili policisti obveščeni, da se izven naselja Veščica v smeri Rankovec v obcestnem jarku nahaja priklopnik z naloženim osebnim avtomobilom.

 

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da se je priklopnik med vožnjo odpel vlečnemu vozilu (avtodomu) in zapeljal čez jarek in kolesarsko stezo na njivo. Priklopnik in vozilo na prikolici nista bila poškodovana.

Preko Centra za sodelovanje varnostnih organov Dolga vas je bil obveščen lastnik, državljan Avstrije, ki je priklopnik z naloženim vozilom izgubil. Še istega dne okrog 17.30 ure se je vrnil po prikolico in vozilo.

Včeraj, malo pred 15. uro so policisti PP Gornja Radgona na Panonski ulici v Gornji Radgoni zaustavili 17-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil kljub temu, da vozniškega dovoljenja še ni mogel opraviti. Vozilo je bilo mladoletniku zaseženo, obveščeni so bili njegovi starši, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na okrajnem sodišču Gornja Radgona.

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj malo pred polnočjo na bencinskem servisu v Grabonošu zaustavili tovorno vozilo, katero je vozil 31-letni romunski državljan. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal, da je imel v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Kršitelj je bil pridržan in priveden na pristojno sodišče.

Dne 29. 10. 2018, okoli 10.40 so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v Kidričevem vlomil v dva kontejnerja. Z ogledom krajan dejanja in z zbiranjem obvestilo je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz notranjosti odtujil motorno žago, kotne brusilke, vrtalni stroj in druge predmete oziroma orodje. Z dejanjem je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni deset tisoč evrov.

Policisti PP Maribor I in PP Rače so obravnavali delovni nesreči v katerih sta bila dva delavca hudo telesno poškodovana. V prvem primeru je delavec v Mariboru padel z delovnega odra, ko so ga razstavljali. V drugem primeru pa je delavca v podjetju v okolici Maribora med delovanjem stroja v glavo zadel del izdelka. Ob sta bila odpeljana v UKC Maribor, kjer so jima nudili zdravniško pomoč. Ker je bila tuja krivda izključena, bodo policisti oba obravnavana dogodka zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine