12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

Kurite na prostem? Razglašena velika nevarnost požarov!

Policisti so bili obveščeni o sedmih travniških požarih na območju Policijske uprave Ljubljana, pri katerih do materialne škode sicer ni prišlo. Pogosto pa se zgodi, da se ogenj, ki pri kurjenju uide izpod nadzora, razširi na sosednja zemljišča, ogroža gospodarska poslopja, gozdove, povzroča nevarnosti v prometu ter ogrozi zdravje in življenje ljudi.

 

Gorenjski policisti pa so včeraj obravnavali tri požare. Na območju Škofje Loke so obravnavali domačina, ki je včeraj kuril kljub temu, da je razglašena velika požarna ogroženost. Proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.

V Hotemažah je popoldan zgorela manjša površina trave in vej, danes ponoči pa suho rastje v Radovljici pri železniški progi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine