2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Krvava nedelja v Mariboru: v hiši našli dve mrtvi osebi, streljanje tudi v lokalu

Piše: C. R. 

V Spodnjih Hočah pri Mariboru so policisti našli dve mrtvi osebi, stari 63 in 65 let, ki sta bili v sorodu, so včeraj zvečer sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Časnik Večer na spletu poroča, da se je zgodila družinska tragedija. Brat je po njihovih neuradnih informacijah ustrelil sestro, nato je sodil še sebi.

Kot so na PU Maribor zapisali v sporočilu za javnost, so bili okoli 13. ure obveščeni o dveh preminulih osebah na območju Spodnjih Hoč pri Mariboru. Najdeni sta bili ob stanovanjski hiši.

“Trenutno še poteka ogled kraja, nadaljujemo intenzivno zbiranje obvestil o vseh okoliščinah njune smrti,” so navedli in dodali, da bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Večer piše, da naj bi bližnji sosedje strele zaslišali že zjutraj. Kot so izvedeli, sta se brat in sestra, stara okoli 60 let, ki sta v hiši stanovala sama, vsak v svojem stanovanju, odpravljala k maši. Sosedje so povedali, da sta bila oba prijazna, da sta se večkrat ustavila in pogovarjala z njimi. Po informacijah časnika pa se brat in sestra že dolgo nista dobro razumela, zakaj, se ne ve.

Včeraj so bili policisti obveščeni tudi o streljanju na Pobrežju v Mariboru, v gostinskem lokalu. obveščeni v nedeljo okoli 16. ure. Po prvih znanih informacijah naj bi med gosti prišlo do spora, pri tem pa naj bi eden izmed njih streljal proti drugemu, vendar ga pri tem ni poškodoval. Pripadniki specialne policijske enote so danes zjutraj v zgodnjih jutranjih urah prijeli osumljenca. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so odvzeli prostost še enemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči storilcu po kaznivem dejanju. Za zdaj so s policije še sporočili, da nadaljujejo preiskavo v smeri kaznivega dejanja poskusa umora.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine