12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

Piše: C. R., STA

Na državni cesti Litija-Zagorje se je v torek v bližini naselja Renke zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 85-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Skupaj so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 102 prometni nesreči.

Triindvajsetletni državljan Poljske je s tovornim vozilom znamke Peugeot boxer s poljskimi registrskimi oznakami pripeljal po lokalni cesti iz smeri vasi Konjšica proti Litiji ter v križišču zavil levo na prednostno cesto, pri tem pa ni pustil mimo 85-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Litije proti Hrastniku. Vozili sta trčili, pri tem je bil voznik osebnega avtomobila hudo telesno poškodovan in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je kasneje umrl.

Skupaj so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 102 prometni nesreči, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 28-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 10 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, štiri primeri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dva ropa, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje denarja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine