18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

Piše: C. R., STA

V torek ob 14.58 se je na regionalni cesti Pesnica pri Mariboru-Šentilj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 68-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Petdesetletni voznik osebnega avtomobila je vozil izven naselja Štrihovec, iz smeri Pesnice pri Mariboru v smeri Šentilja, in je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom svojega vozila trčil v osebni avtomobil oseminšestdesetletnega voznika. Slednji je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 121 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 69 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 47-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 52 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, šest primerov nasilja v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje, po tri ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po en rop in ponarejanje listin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine