6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Kronika v zadnjih 24 urah; 93 prometnih nesreč in huda motoristična nesreča s smrtnim izidom

V soboto ob 11.50 se je na regionalni cesti v naselju Trnovo pri Soči v občini Kobarid zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je eden od njiju med prehitevanjem osebnega avtomobila oplazil nasproti vozečega motorista, ki jo je odnesel s poškodbami, nato pa čelno trčil v tretjega motorista. V trčenju sta oba umrla.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 93 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 11 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 105 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 83-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 19 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, po dva ropa, grožnji in povzročitvi telesnih poškodb ter po eno kaznivo dejanje nasilja v družini in ponarejanje denarja.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine