2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Kritični cestni odsek Ptuj – Slovenska Bistrica; prekoračitev dovoljene hitrosti policisti ne bodo tolerirali!

Policisti na kritičnem odseku med Ptujem in Slovensko Bistrico še vedno beležijo enormne prekoračitve hitrosti vožnje.

Glavna cesta Ptuj-Slovenska Bistrica predstavlja kritični odsek z največ mrtvimi udeleženci v prometnih nesrečah. Še posebej v letošnjem letu, saj je v treh prometnih nesrečah na tem odseku, umrlo kar pet oseb. En izmed vzrokov je tudi neprilagojena hitrost vožnje.

Hitrost vozil na tem odseku predstavlja ključno težavo pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu, zato policisti na tem odseku permanentno, vsak dan izvajamo nadzor cestnega prometa. Nadzor policisti izvajajo predvsem na način, da ugotavljajo prekoračitve največje dovoljene hitrosti z mobilnim radarjem Provida, ročnimi laserskimi merilniki hitrosti in dopplerskim radarjem.

Ugotavljajo, da vozniki kljub vsem naporom policistov in kljub vsem opozorilom o nevarnosti tega cestnega odseka, vozijo mnogo prehitro. To izkazujeta fotografiji.

Predvsem je zaskrbljujoča hitrost vozil v križišču glavne ceste in regionalne ceste za Kungoto pri Ptuju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h. Na kritičnem odseku glavne ceste med Ptujem in Slovensko Bistrico so policisti zaznali tudi hitrosti, ki so za kar več kot 50 km/h večje od največje dovoljene hitrosti na cesti izven naselja. Takšnih je bilo v obdobju od avgusta do danes že šest.

Zraven prevelikih hitrosti pa policisti še vedno ugotavljajo, da veliko voznikov vozi pod vplivom alkohola.

Z namenom, da bi zmanjšali hitrosti vožnje vozil in da bodo vozniki spoštovali prometne predpise, bodo policisti tudi v prihodnje na tem kritičnem odseku permanentno izvajali nadzor prometa ter zoper voznike, ki kršijo cestno prometne predpise odločno represivno ukrepali. Pri opisanih prekrških bo toleranca policistov ničelna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine