21.6 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Kriminalistična preiskava zaključena: V resnici je mož ubil ženo in ne obratno

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo sumljive smrti zakoncev z območja Ptuja, naznanjeno 28. marca 2019. Na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju so 22. maja 2019 podali poročilo, v skladu z 10. odstavkom 148. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP), v povezavi s 139. členom ZKP zaradi smrti osumljenca in obstoja razlogov za ustavitev kazenskega postopka.

Navedenega  dne   ob  8.50 so bili policisti obveščeni, da sta v stanovanjski hiši v Spuhlji, v občini Ptuj umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov je  bilo  ugotovljeno,  da gre za zakonca in da je 56-letna ženska na kraju umrla, medtem, ko so 58-letnega moškega reševalci na kraju uspešno oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je 31. marca 2019, umrl.

Ogled  kraja  kaznivega dejanja je vodila preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča na Ptuju. Med ogledom je bilo ugotovljeno,  da sta imela zakonca po telesu  številne  vbodne  rane  in  vreznine,  zaradi česar je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo pokojne.

Prva zbrana obvestila in ugotovitve na kraju kaznivega dejanja so kazale na to,  da  sta  zakonca drug drugemu povzročila več telesnih poškodb, v zvezi česar  so  bili  podani  razlogi  za  sum,  da je pokojna poskušala umoriti svojega moža.

Nadaljnja  kriminalistična  preiskava je na podlagi ugotovitev ogleda kraja dejanja,  zbranih  obvestil,  forenzičnih  preiskavam ter na podlagi mnenja sodnomedicinskega izvedenca generirala dokaze, da sta se zakonca sprla. Med prepirom  je  mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju  umrla.  Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je  z  nožem  povzročil  več  vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša. Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi v UKC Maribor je 31. 3. 2019, zaradi poškodb umrl.

Zavarovani  sledovi  in  dokazi  na  kraju  dejanja  so  bili  preiskani  v Nacionalnem  forenzičnem  laboratoriju.  Rezultati sovpadajo z ugotovitvami sodne  in  klinične  obdukcije  pokojnih,  kar pomeni, da se uvodoma podani razlogi  za sum, da je pokojna najprej poskušala umoriti svojega moža, niso potrdili in niso utemeljili. To je ob rezultatih bioloških preiskav potrdil tudi izvedenec sodne medicine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine