17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Kriminalisti in policisti pri hišni preiskavi na Goriškem zasegli drogo

Kriminalisti  in  policisti  z  območja  Policijske  uprave  Nova Gorica so včeraj,  29.  aprila,  na  podlagi  odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi  suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in  prometa  s prepovedanimi drogami  na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27–letnem moškem.

 

V  sklopu  hišne  preiskave  so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi,  za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge: dva zavitka alufolije  z rjavim prahom – sum prepovedane droge heroin, tri PVC vrečke z posušenimi  delci  zelene  rastline  in  približno  100  g  posušene zelene rastline  – sum prepovedane droge konoplja, 3 zavojčke z belim prahom – sum prepovedane  droge  amfetamin,  cca 11 gramov amfetamina in več zaenkrat še neznanih  tabletk. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi  predmeti  oz.  pripomočki,  ki  jih  je  osumljenec  uporabljal  pri izvrševanju   kaznivih  dejanj  (tehtnici  za  natančno  merjenje,  mobilni telefon).

Novogoriški  kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Ko bo  analiza  potrdila,  da  gre  za  prepovedano  drogo,  bodo  novogoriški kriminalisti  zoper 27-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno  tožilstvo  v  Novi  Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  v  športu  in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma kaznivega dejanja tatvine.

Osumljenec je sicer star znanec policije.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine