4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Krepko “zapohan” 21-letnik iz Srbije, ki je prevažal migrante, poškodoval policistko

Piše: C. R.

Policistka  s  civilnim  službenim vozilom je zadnji dan leta 2022 na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico  opazila  vozilo Citroen C3 slovenskih reg. št., v katerem je bilo več  oseb, sporoča PU Koper. 

Ker je posumila, da se v vozilu prevažajo nezakoniti migranti, je zapeljala za vozilom. Voznik je pri tem z vozilom zapeljal na lokalno cesto Velika  Bukovica  proti  Harijam.  V  tem času je druga policijska patrulja postavila  blokadno  točko  v  Harijah.  Ko  je  voznik  Citroena C3 opazil policiste na blokadni točki, je z vozilom sunkovito zapeljal vzvratno in pritem  trčil  v civilno službeno vozilo policije, v nadaljevanju pa z vozilom zbežal po vzporedni cesti v smeri naselja Dobropolje, kjer je bil ustavljen s  strani  policistov.

Policisti  so ugotovili, da je voznik 21-letni državljan Srbije, slednji je s seboj prevažal  šest državljanov  Turčije,  ki  so  v  državo vstopili na nedovoljen  način.  Pri trčenju v službeno civilno vozilo policije sta bila lažje  poškodovana  policistka  in  en  migrant, ki ga je voznik prevažal v prtljažnem  prostoru. Vozniku je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven.  Vsi  migranti  so  zaprosili  za  mednarodno zaščito in so bili odpeljani  v  Azilni  dom  v  Ljubljano, voznika pa so policisti s kazensko ovadbo   privedli   k   preiskovalni   sodnici, ki je za osumljenca odredila pripor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine