15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Krepko so »pihali« tudi na Primorskem

Zjutraj so policisti dobili prijavo, da je nekdo v Gornji Košani ukradel avtomobil, registrskih številk PO HIT-001. Avtomobil je bil odklenjen, v njem so bili kontaktni ključi. Lastnik je s preverjanjem preko GPS sledenja ugotovil, da naj bi bilo odvzeto vozilo v Trstu, kjer so ga dejansko tudi že našli in ga vrnili lastniku. Tatvina se še preiskuje.

 

Med vikendom so koprski policisti izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v cestnem prometu. Opravili so 47 preizkusov alkoholiziranosti, od tega je bilo 5 voznikov pozitivnih. Dvema je bil izdan plačilni nalog, trem voznikom pa so bila vozniška dovoljenja odvzeta ter zoper njih podan obdolžilni predlog. Najvišji rezultat alkotesta je bil pri vozniku osebnega avtomobila, ki je napihal kar 1.10 miligrama na liter izdihanega zraka.

Posledice pitja alkohola v prometu so poleg ogrožanja ostalih prometnih udeležencev tudi prometne nesreče, ki se kot sovzrok v največji meri pojavi pri neprilagojeni hitrosti, nepravilni strani oz. smeri vožnje, nepravilnih premikih z vozilom in pri neupoštevanju pravil o prednosti. Možnost za povzročitev nesreče se v primerjavi s treznim voznikom za kat 5-krat poveča že pri 0,3 promilih alkohola (ali 0,14 mg/l), celo za 25-krat pa je ta možnost večja pri 1 promilu alkohola (ali 0,48 mg/l). Meja pitja naj bo zato pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Zadnje novice

Sorodne vsebine